Sastojci:
4 jagnjeća kotleta
3 oljuštena krompira
1 jagnjeća maramica
3 grančice svježe majčine dušice
1 grančica svježeg ruzmarina
200 ml bijelog vina
ulje, so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Krompire isiječemo na polovine po dužini i stavimo da se kuhaju u provreloj vodi u šerpi na šporetu
2. Kotlete posolimo i pobiberimo.
3. Listove ruzmarina iskidamo sa grančica i zajedno sa majčinom dušicom sitno ih isiječemo.
4. Na obje strane kotleta utrljamo začine.
5. Jagnjeću maramicu isiječemo na četiri dijela.
6. U dijelove maramice uvijemo svaki kotlet.
7. Zatim kotlete ispržimo na zagrijanom ulju u tiganju na šporetu.
8. Kada porumene sa obje strane, stavimo ih u vatrostalnu posudu.
9. Rešetkastom kašikom izvadimo skuhane krompire iz šerpe i popržimo ih na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu.
10. Dodamo vino, posolimo i pobiberimo.
11. Sadržaj iz tiganja prebacimo u vatrostalnu posudu.
12. Posudu stavimo u rernu, pečemo 30 minuta na 200 stepeni i izvadimo je iz rerne.
13. Na oba kraja tanjira za serviranje stavimo polovine pečenih krompira.
14. Zatim na tanjir stepenasto serviramo Jagnjeće kotlete.
15. Prelijemo ih sosom iz vatrostalne posude i dekorišemo grančicama svježeg ruzmarina.
Prijatno!
22. 10. 2017.
Glavna jela
Glavna jela Glavna jela Glavna jela
New
JAGNJEĆI KOTLETI
UŠTIPCI OD MESANov 06, 2017
PILETINA SA PAVLAKOMNov 06, 2017
TURSKI SATARAŠNov 04, 2017
Oznake:
Glavna jela
JAGNJEĆI KOTLETI
Reviewed by Recepti & Zdravlje
on
listopada 22, 2017
Rating: 5

Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar