22. 10. 2017.

JAGNJEĆI KOTLETI

Sastojci:
4 jagnjeća kotleta
3 oljuštena krompira
1 jagnjeća maramica
3 grančice svježe majčine dušice
1 grančica svježeg ruzmarina
200 ml bijelog vina
ulje, so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. Krompire isiječemo na polovine po dužini i stavimo da se kuhaju u provreloj vodi u šerpi na šporetu
2. Kotlete posolimo i pobiberimo. 
3. Listove ruzmarina iskidamo sa grančica i zajedno sa majčinom dušicom sitno ih isiječemo. 
4. Na obje strane kotleta utrljamo začine. 
5. Jagnjeću maramicu isiječemo na četiri dijela. 
6. U dijelove maramice uvijemo svaki kotlet. 
7. Zatim kotlete ispržimo na zagrijanom ulju u tiganju na šporetu. 
8. Kada porumene sa obje strane, stavimo ih u vatrostalnu posudu. 
9. Rešetkastom kašikom izvadimo skuhane krompire iz šerpe i popržimo ih na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu. 
10. Dodamo vino, posolimo i pobiberimo. 
11. Sadržaj iz tiganja prebacimo u vatrostalnu posudu. 
12. Posudu stavimo u rernu, pečemo 30 minuta na 200 stepeni i izvadimo je iz rerne. 
13. Na oba kraja tanjira za serviranje stavimo polovine pečenih krompira. 
14. Zatim na tanjir stepenasto serviramo Jagnjeće kotlete. 
15. Prelijemo ih sosom iz vatrostalne posude i dekorišemo grančicama svježeg ruzmarina.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts