Sastojci:
4 jagnjeća kotleta
3 oljuštena krompira
1 jagnjeća maramica
3 grančice svježe majčine dušice
1 grančica svježeg ruzmarina
200 ml bijelog vina
ulje, so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Krompire isiječemo na polovine po dužini i stavimo da se kuhaju u provreloj vodi u šerpi na šporetu
2. Kotlete posolimo i pobiberimo.
3. Listove ruzmarina iskidamo sa grančica i zajedno sa majčinom dušicom sitno ih isiječemo.
4. Na obje strane kotleta utrljamo začine.
5. Jagnjeću maramicu isiječemo na četiri dijela.
6. U dijelove maramice uvijemo svaki kotlet.
7. Zatim kotlete ispržimo na zagrijanom ulju u tiganju na šporetu.
8. Kada porumene sa obje strane, stavimo ih u vatrostalnu posudu.
9. Rešetkastom kašikom izvadimo skuhane krompire iz šerpe i popržimo ih na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu.
10. Dodamo vino, posolimo i pobiberimo.
11. Sadržaj iz tiganja prebacimo u vatrostalnu posudu.
12. Posudu stavimo u rernu, pečemo 30 minuta na 200 stepeni i izvadimo je iz rerne.
13. Na oba kraja tanjira za serviranje stavimo polovine pečenih krompira.
14. Zatim na tanjir stepenasto serviramo Jagnjeće kotlete.
15. Prelijemo ih sosom iz vatrostalne posude i dekorišemo grančicama svježeg ruzmarina.
Prijatno!
22. 10. 2017.
Glavna jela
New
JAGNJEĆI KOTLETI
JAGNJEĆI KOTLETI
Reviewed by Recepti & Zdravlje
on
listopada 22, 2017
Rating: 5
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar