22. 10. 2017.

ROLOVANA JAGNJETINA SA ŠAMPINJONIMA


Sastojci:
1 kg jagnjeće krhtine od plećke
1 kg krompira
250 kg sjeckanih šampinjona
1 paradajz
3 mrkve
1 glavica crvenog luka
peršun
3 lovorova lista
ulje, so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. Glavicu crnog luka sitno isiječemo i ispržimo na zagrijanom ulju u tiganju. 
2. U tiganj sa omekšalim crnim lukom krupno narendamo mrkve. 
3. Kada se isprže, posolimo, pobiberimo, promiješamo i tiganj sa filom sklonimo sa šporeta.
4. Meso zasečemo na više mjesta, kako bismo dobili ravnu porvršinu za rolovanje. 
5. Meso posolimo, nanosimo fil i uvijemo ga u rolat. 
6. Učvrstimo ga kuharskim koncem i ispržimo u zagrijanom ulju. 
7. Kada porumeni sa svih strana, rolat stavimo u keramičku posudu. 
8. Na preostaloj masnoći ispržimo šampinjone. 
9. Paradajz ogulimo, isiječemo na kocke i dodamo u tiganj. Dodamo i lovorove listove. Peršun sitno isiječemo i dodamo u tiganj, promiješamo. 
10. Isprženo povrće nanosimo na meso u keramičkoj posudi i dodamo krompire. 
11. Posudu zatvorimo aluminijskom folijom i stavimo je u rernu. Pečemo 90 minuta na 200 stepeni i izdavimo u posudu iz rerne. 
12. Rolovanu jagnjetinu izvadimo iz posude, odstranimo kuharski konac i isiječemo je na dijelove. 13. Na tanjir za serviranje stavimo ispečeno povrće. Na njega stepenasto serviramo dijelove rolata i prelijemo sosom iz keramičke posude. 

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts