Sastojci:
500 g pilećih prsa
200 ml kisele pavlake
100 g sjeckanih mariniranih šampinjona
150 g gorgonzole
30 g maslaca
200 ml neutralne pavlake
so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Pileća prsa isiječemo na manje tanke šnicle.
2. Posolimo ih, pobiberimo i ispržimo na rastopljenom maslacu u tiganju.
3. Kada se isprže sa obje strane, izvadimo piletinu iz tiganja.
4. Na preostalom maslacu kratko propržimo šampinjone, dodamo neutralnu pavlaku i promiješamo. 5. Gorgonzolu isiječemo na dijelove i dodamo u tiganj sa provrelom pavlakom.
6. Kada se gorgonzola rastopi, dodamo kiselu pavlaku i promiješamo.
7. Zatim u tiganj vratimo isrpženu piletinu.
8. Kada piletina poprimi ukus sosa, sklonimo tiganj sa šporeta.
9. Tanjir za serviranje ukrasimo po želji (zelenom salatom, kriškama paradajaza...).
10. Piletinu u gorgonzola sosu serviramo na tanjir.
11. Uz ovo jelo možete kao prilog dodati i pomfrit.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar