23. 10. 2017.

PILETINA U GORGONZOLA SOSU


Sastojci:
500 g pilećih prsa
200 ml kisele pavlake
100 g sjeckanih mariniranih šampinjona
150 g gorgonzole
30 g maslaca
200 ml neutralne pavlake
so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. Pileća prsa isiječemo na manje tanke šnicle. 
2. Posolimo ih, pobiberimo i ispržimo na rastopljenom maslacu u tiganju. 
3. Kada se isprže sa obje strane, izvadimo piletinu iz tiganja. 
4. Na preostalom maslacu kratko propržimo šampinjone, dodamo neutralnu pavlaku i promiješamo. 5. Gorgonzolu isiječemo na dijelove i dodamo u tiganj sa provrelom pavlakom. 
6. Kada se gorgonzola rastopi, dodamo kiselu pavlaku i promiješamo. 
7. Zatim u tiganj vratimo isrpženu piletinu. 
8. Kada piletina poprimi ukus sosa, sklonimo tiganj sa šporeta. 
9. Tanjir za serviranje ukrasimo po želji (zelenom salatom, kriškama paradajaza...). 
10. Piletinu u gorgonzola sosu serviramo na tanjir. 
11. Uz ovo jelo možete kao prilog dodati i pomfrit.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts