23. 10. 2017.

PAPRIKAŠ OD PRŽENIH ĆUFTICA


Sastojci:
500 g miješanog mljevenog mesa
3 glavice crnog luka
200 g prezle
100 ml paradajz sosa
100 g maslaca
1/2 kašike mljevene crvene paprike
1 goveđa kocka za supu
ulje
so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. U šerpu sa prokuhalom vodom stavimo kocku za supu. 
2. Glavice crnog luka isiječemo na tanke riježnjeve i ispržimo na zagrijanoj mješavini ulja i 50 g maslaca. 
3. Kada crni luk omekša, dodamo mljevenu crvenu papriku, posolimo, pobiberimo i promiješamo. 
4. Dodamo paradajz sos i supu od kocke i promiješamo. 
5. Mljeveno meso posolimo, pobiberimo i mijesimo rukom. 
6. Oblikujemo male, okrugle ćuftice, uvaljamo ih u prezlu i ispržimo na zagrijanoj mješavini preostalog maslaca i ulja u tiganju. 
7. Kada porumene, ćuftice dodamo u šerpu i kuhamo paprikaš 40 minuta. 
8. Na jednu stranu tanjira za serviranje stavimo prethodno skuhane krompire (ili pire od krompira)
9. Na drugu stranu serviramo paprikaš od prženih ćuftica.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts