24. 10. 2017.

KROMPIRI PUNJENI MLJEVENIM MESOM


Sastojci:
500 g telećeg mljevenog mesa
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
peršun
200 ml kiselog mlijeka
400 ml kisele pavlake
100 g riže
3 jajeta
1 goveđa kocka za supu
200 ml mlijeka
ulje
so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. U šerpu sa prokuhalom vodom stavimo rižu da se kuha. 
2. U drugu šerpu sa prokuhalom vodom stavimo kocku da se kuha supa. 
3. U veću šerpu sa vodom stavimo oprane krompire da se kuhaju. 
4. Glavice crnog luka sitno isiječemo i ispržimo na zagrijanom ulju. 
5. U tiganj sa omekšalim crnim lukom dodamo mljeveno meso i miješamo kašikom.
6. Kada se meso isprži, posolimo  i pobiberimo. 
7. Peršun sitno isiječemo i dodamo ga u tiganj. 
8. Poluskuhanu rižu iscijedimo i dodamo u tiganj. 
9. Promiješamo i sklonimo tiganj sa šporeta. 
10. Dodamo jedno jaje i 200 ml kisele pavlake, fil miješamo kašikom. 
11. Poluskuhane krompire izvadimo iz šerpe i oljuštimo ih. Izdubimo ih za punjenje i odsiječemo zaobljene dijelove. 
12. Poredamo ih u vatrostalnu posudu i napunimo filom od mljevenog mesa. 
13. Preostali fil dodamo u posudu. 
14. U dublji sud stavimo preostalu kiselu pavlaku, kiselo mlijeko, mlijeko, preostala dva jajeta i jednu kutlaču supe od kocke.
15. Miješamo dok se smjesa ne sjedini i prelijemo punjene krompire.
16. Posudu stavimo u rernu i pečemo 30 minuta na 200 stepeni i izvadimo iz rerne. 
17. Krompire punjene mljevenim mesom stavimo na tanjir za serviranje.
18. Dekorišemo grančicama ruzmarina i polukrugovima crvene paprike.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts