24. 10. 2017.

DOMAĆI KINDER PINGUIN


Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika brašna
6 kašika čokolade u prahu
1 kesica praška za pecivo

Za preliv:
100 ml čokoladnog mlijeka

Za fil:
300 ml slatke pavlake
400 g kisele pavlake
100 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
nekoliko kapi limunovog soka

Za preliv:
100 g čokolade
50 g maslaca
2 kašike vode
2 kašike šećera u prahu

Za dekoraciju:
2 kesice šlag pjene
rendana čokolada

Priprema:
1. Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih, ispeći u velikom četvrtastom plehu pa ostaviti da se ohladi.
2. Hladnu koru presjeći poprečno na dva jednaka dijela pomoću kuhinjskog konca te oba dijela poprskati toplim čokoladnim mlijekom
3. Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselu pavlaku i sjediniti. Polovinu kreme staviti preko pola kore.
4. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim tu masu preliti preko fila.
5. Staviti u frižider da stoji oko 10 minuta, a zatim preko čokoladnog preliva nanijeti ostatk fila i sve pokriti drugom polovinom kore.
6. Šlag pjenu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati cijeli kolač.
7. Dekorisati rendanom čokoladom i staviti u frižider da se dobro stegne prije sječenja i posluživanja.

Uživajte !

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts