Za jufke
- 1 kg brašna
- Voda
- So
Za fil
- 500 g krompira
- 200 g telećeg mesa
- So
- Biber
PRIPREMA
- U odgovarajućoj zdjeli zamijesiti fino, mekano, glatko tijesto za jufke od brašna, soli i vode koja nije previše hladna, ali ni topla. Ostaviti tijesto da stoji najmanje 20 minuta kako bi lijepo omekšalo
- Krompir oguliti i narezati na kockice
- Teletinu isjeckati na sitne kocke, pa je izdinstati u prethodno zagrijanom ulju
- Zatim u posudu sa krompirom dodati teletinu, so, biber, malo mješavine suhog začina i izmiješati
- Tijesto razvući na što tanje jufke, filovati mesom i krompirom, pa rolati jufke. Od jedne jufke oblikovati zvrk, staviti ga u sredinu tepsije, pa oko njega lijepo slagati ostale rolnice pite
- Složenu pitu peći na 200 stepeni oko 20 - 30 minuta
- Izvaditi iz rerne, poprskati vodom, preliti pavlakom za kuhanje i vratiti još malo u vruću, ali isključenu rernu da stoji kako bi pita omekšala
Nema komentara:
Objavi komentar