04. 11. 2017.

BUREK SA TELETINOM


SASTOJCI
Za jufke
  • 1 kg brašna
  • Voda 
  • So
Za fil
  • 500 g krompira
  • 200 g telećeg mesa
  • So 
  • Biber

PRIPREMA
  1. U odgovarajućoj zdjeli zamijesiti fino, mekano, glatko tijesto za jufke od brašna, soli i vode koja nije previše hladna, ali ni topla. Ostaviti tijesto da stoji najmanje 20 minuta kako bi lijepo omekšalo
  2. Krompir oguliti i narezati na kockice
  3. Teletinu isjeckati na sitne kocke, pa je izdinstati u prethodno zagrijanom ulju
  4. Zatim u posudu sa krompirom dodati teletinu, so, biber, malo mješavine suhog začina i izmiješati
  5. Tijesto razvući na što tanje jufke, filovati mesom i krompirom, pa rolati jufke. Od jedne jufke oblikovati zvrk, staviti ga u sredinu tepsije, pa oko njega lijepo slagati ostale rolnice pite
  6. Složenu pitu peći na 200 stepeni oko 20 - 30 minuta
  7. Izvaditi iz rerne, poprskati vodom, preliti pavlakom za kuhanje i vratiti još malo u vruću, ali isključenu rernu da stoji kako bi pita omekšala

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts