04. 11. 2017.

PAPRIKE U BECHAMEL SOSU SA CURRYJEM


SASTOJCI
  • 4 - 5 crvenih paprika
  • 1 mala glavica luka
  • Puter 
  • So 
  • Biber
  • Curry
  • Origano
  • Ruzmarin
  • Peršun
  • Mlijeko
  • Brašno
  • Pavlaka za kuhanje

PRIPREMA
  1. U tavi istopiti malo putera, dodati paprike i pržiti 10 - 15 minuta. Začiniti ih na soli i biberom. Kada se isprže, paprike preliti sa malo mlijeka i sa pavlakom za kuhanje te dodati malo ruzmarina. Smanjiti vatru
  2. U drugoj posudi rastopiti malo putera, pa dodati malu kašiku brašna i pržiti da brašno porumeni. Zatim dodati čašu toplog mlijeka i polako miješati na blagoj vatri dok se ne dobije fini, gusti bechamel sos. Posoliti i pobiberiti te dodati malo origana i malo curryja
  3. Dobiveni bechamel sos sa curryjem preliti preko paprika i izmiješati masu. Sve to staviti na tanjir, a na samom kraju posuti sa malo svježe nasjeckanog peršunovog lista

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts