- 4 - 5 crvenih paprika
- 1 mala glavica luka
- Puter
- So
- Biber
- Curry
- Origano
- Ruzmarin
- Peršun
- Mlijeko
- Brašno
- Pavlaka za kuhanje
PRIPREMA
- U tavi istopiti malo putera, dodati paprike i pržiti 10 - 15 minuta. Začiniti ih na soli i biberom. Kada se isprže, paprike preliti sa malo mlijeka i sa pavlakom za kuhanje te dodati malo ruzmarina. Smanjiti vatru
- U drugoj posudi rastopiti malo putera, pa dodati malu kašiku brašna i pržiti da brašno porumeni. Zatim dodati čašu toplog mlijeka i polako miješati na blagoj vatri dok se ne dobije fini, gusti bechamel sos. Posoliti i pobiberiti te dodati malo origana i malo curryja
- Dobiveni bechamel sos sa curryjem preliti preko paprika i izmiješati masu. Sve to staviti na tanjir, a na samom kraju posuti sa malo svježe nasjeckanog peršunovog lista
Nema komentara:
Objavi komentar