04. 11. 2017.

TURSKI SATARAŠ


SASTOJCI
  • 1 patlidžan
  • 2 tikvice 
  • 3 mrkve
  • 4 krompira
  • 5 paprika
  • So 
  • Biber
  • Puter
  • 2 jaja
  • Pavlaka za kuhanje

PRIPREMA
  1. Patlidžan, tikvice i krompir oguliti pa isjeckati na kockice. Mrkvu oguliti i isjeckati na kolutiće, a paprike oprati pa isjeći na uske trake
  2. Povrće staviti u podmazan duboki pleh, posoliti, pobiberiti, poprskati sa malo istopljenog putera i pomoću dvije viljuške sve dobro promiješati
  3. Peći 35 minuta na 250 stepeni
  4. Jaja pjenasto umutiti, pa dodati oko 150 ml pavlake za kuhanje, malo posoliti i dobro izmiješati
  5. Izvaditi pleh iz rerne, preliti jajima i vratiti u rernu na jos 5 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts