04. 11. 2017.

PUNJENI ŠAMPINJONI


SASTOJCI
  • 1 pakovanje šampinjona 
  • 1 pileći file
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika ajvara
  • So 
  • Biber
  • Mješavina suhog začina

PRIPREMA
  1. Šampinjone očistiti i izvaditi drške
  2. Meso sitno isjeckati. Crni luk sitno isjeckati ili narendati pa dodati mesu. Zatim dodati ajvar, so, biber, mješavinu suhog začina pa sve dobro izmiješati da se sastojci sjedine
  3. Klobuke šampinjona puniti pripremljenom smjesom od mesa i pržiti ih u tavi u kojoj je prethodno zagrijano malo ulja
  4. Zatim dodati 1 čašu vode u tavu, smanjiti vatru i staviti da se krčka oko 30 minuta sve skupa
  5. Poslužiti sa pireom ili kuhanom rižom

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts