SASTOJCI
- 1 pakovanje piškota
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 100 g margarina
- 200 g istopljene čokolade
- 2 kesice šlag kreme
- Malo lješnika, badema ili oraha
- Malo mlijeka
PRIPREMA
- Staviti u duboku posudu papir za pečenje ili najlon kesu i po zidu zdjele poredati piškote prethodno namočene u mlijeko
- U posebne dvije posude razdvojiti žumanca i bjelanca i umutiti sa po 7 kašika šećera
- U umućena žumanca dodati omekšani margarin. Izmiješati mikserom, pa dodati istopljenu čokoladu
- Umutiti šlag kremu prema uputstvu sa kesice i staviti sa žumancima. Na kraju dodati lješnike koji su prethodno proprženi
- Smjesu od bjelanaca, žumanaca i šlag kreme spojiti i sipati u posudu sa piškotama
- Staviti u frižider preko noći pa prevrnuti na tacnu, rezati kao tortu i ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar