04. 11. 2017.

SLADOLED TORTA


SASTOJCI
  • 1 pakovanje piškota
  • 7 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 100 g margarina
  • 200 g istopljene čokolade
  • 2 kesice šlag kreme
  • Malo lješnika, badema ili oraha
  • Malo mlijeka

PRIPREMA
  1. Staviti u duboku posudu papir za pečenje ili najlon kesu i po zidu zdjele poredati piškote prethodno namočene u mlijeko
  2. U posebne dvije posude razdvojiti žumanca i bjelanca i umutiti sa po 7 kašika šećera
  3. U umućena žumanca dodati omekšani margarin. Izmiješati mikserom, pa dodati istopljenu čokoladu
  4. Umutiti šlag kremu prema uputstvu sa kesice i staviti sa žumancima. Na kraju dodati lješnike koji su prethodno proprženi
  5. Smjesu od bjelanaca, žumanaca i šlag kreme spojiti i sipati u posudu sa piškotama
  6. Staviti u frižider preko noći pa prevrnuti na tacnu, rezati kao tortu i ukrasiti po želji

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts