23. 10. 2017.

PILETINA SA BADEMIMA


Sastojci:
500 g pilećih prsa
1/2 glavice kupusa
70 g badema
1/2 struka praziluka
2 mrkve
1/2 korijena celera
1 kašika gustina
2 kašike soja sosa
ulje
so

Priprema:
1. Pileća prsa isiječemo na tanke, duguljaste dijelove. 
2. Piletinu ispržimo na zagrijanom ulju u vok tiganju i stavimo na tanjir. 
3. Praziluk i mrkve isiječemo na tanke, kose polukrugove i ispržimo na preostalom ulju u vok tiganju. 4. Korijen celera isiječemo na tanke, duguljaste dijelove i dodamo u tiganj, promiješamo.
5. Kada povrće omekša, u tiganj vratimo ispržene dijelove piletine. 
6. Kupus isiječemo i dodamo ga u tiganj. 
7. Dodamo soja sos, posolimo i promiješamo. 
8. Gustin promiješamo sa 100 ml vode i dodamo u tiganj sa omekšalim kupusom. 
9. Dodamo bademe i promiješamo. 
10. Kada tečnost ispari, sklonimo vok sa šporeta. 
11. Piletinu sa bademima stavimo na tanjir za serviranje.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts