Sastojci:
500 g pilećih prsa
1/2 glavice kupusa
70 g badema
1/2 struka praziluka
2 mrkve
1/2 korijena celera
1 kašika gustina
2 kašike soja sosa
ulje
so
Priprema:
1. Pileća prsa isiječemo na tanke, duguljaste dijelove.
2. Piletinu ispržimo na zagrijanom ulju u vok tiganju i stavimo na tanjir.
3. Praziluk i mrkve isiječemo na tanke, kose polukrugove i ispržimo na preostalom ulju u vok tiganju. 4. Korijen celera isiječemo na tanke, duguljaste dijelove i dodamo u tiganj, promiješamo.
5. Kada povrće omekša, u tiganj vratimo ispržene dijelove piletine.
6. Kupus isiječemo i dodamo ga u tiganj.
7. Dodamo soja sos, posolimo i promiješamo.
8. Gustin promiješamo sa 100 ml vode i dodamo u tiganj sa omekšalim kupusom.
9. Dodamo bademe i promiješamo.
10. Kada tečnost ispari, sklonimo vok sa šporeta.
11. Piletinu sa bademima stavimo na tanjir za serviranje.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar