Sastojci:
1 kg pilećih prsa
1 glavica crnog luka
1 tikvica
2 mrkve
1 kašika soja sosa
3 kašike slatko-ljutog sosa
1 česanj bijelog luka
ulje, so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Pileća prsa isiječemo na dijelove i ispržimo na zagrijanom ulju u vok tiganju.
2. Kada meso pobijeli, izvadimo ga iz tiganja.
3. Češanj bijelog luka sitno isiječemo i propržimo na preostaloj masnoći u vok tiganju.
4. Glavicu crnog luka isiječemo na krupnije dijelove, a mrkve na kose krugove. Dodamo ih u tiganj i promiješamo. Tikvicu isiječemo na polukrugove i dodamo je u tiganj sa omekšalim crnim lukom i mrkvom, promiješamo.
5. U tiganj sa omekšalim povrćem vratimo dijelove mesa, posolimo, pobiberimo, dodamo soja sos i slatko-ljuti sos. Promiješamo i dinstamo dok meso i povrće ne poprime ukus začina.
6. Na sredinu tanjira za serviranje stavimo prethodno skuhani i iscijeđenu rižu.
7. Na nju serviramo Orijentalnu piletinu i dekorišemo po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar