Sastojci:
400 g spiralne tjestenine
3 suhe crvene paprike
500 g pileće džigerice i srca
200 ml paradajz sosa
1 glavica crvenog luka
2 lovorova lista
1 kašika mješavine začina
1 kašika brašna
ulje, so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Glavicu crnog luka sitno isiječemo i ispržimo na zagrijanom ulju u šerpi na šporetu.
2. U šerpu sa omekšalim crnim lukom dodamo mješavine začina i brašno, miješamo kašikom.
3. Kada se brašno isprži, dodamo paradajz sos i lovorove listove, promiješamo.
4. Zatim dodamo pileću džigericu i 4 kutlače vrele vode, posolimo i pobiberimo.
5. Kada se džigerica i srca skuhaju, dodamo suhe paprike isječene na dijelove.
6. Promiješamo i kuhamo dok paprike ne omekšaju.
7. Prokuhalu vodu u drugoj šerpi posolimo i stavimo tjesteninu da se kuha.
8. Iscijedimo ih kroz cjediljku i nanosimo na tanjir za serviranje.
9. Do njih servriramo pileću džigericu u paradajz sosu i dekorišemo grančicama peršuna.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar