23. 10. 2017.

PILEĆA DŽIGERICA U PARADAJZ SOSU


Sastojci:
400 g spiralne tjestenine
3 suhe crvene paprike
500 g pileće džigerice i srca
200 ml paradajz sosa
1 glavica crvenog luka
2 lovorova lista
1 kašika mješavine začina
1 kašika brašna
ulje, so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. Glavicu crnog luka sitno isiječemo i ispržimo na zagrijanom ulju u šerpi na šporetu. 
2. U šerpu sa omekšalim crnim lukom dodamo mješavine začina i brašno, miješamo kašikom. 
3. Kada se brašno isprži, dodamo paradajz sos i lovorove listove, promiješamo. 
4. Zatim dodamo pileću džigericu i 4 kutlače vrele vode, posolimo i pobiberimo. 
5. Kada se džigerica i srca skuhaju, dodamo suhe paprike isječene na dijelove. 
6. Promiješamo i kuhamo dok paprike ne omekšaju. 
7. Prokuhalu vodu u drugoj šerpi posolimo i stavimo tjesteninu da se kuha. 
8. Iscijedimo ih kroz cjediljku i nanosimo na tanjir za serviranje. 
9. Do njih servriramo pileću džigericu u paradajz sosu i dekorišemo grančicama peršuna.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts