Sastojci:
4 komada pilećih prsa
4 kašike prezle
peršun
200 ml neutralne pavlake
1 pileća kocka za supu
1/2 male kašike suhog majorana
1/2 nake jašike suhog bosiljka
2 žute ljute paprike
1 limun
2 češnja bijelog luka
1 kašika origana
150 ml bijelog vina
maslinovo ulje
so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Češnjeve bijelog luka i peršun sitno isiječemo. Stavimo ih u dulji sud.
2. Dodamo majoran, prezle i 5 kašika maslinovog ulja, promiješamo.
3. U sud sitno narendamo koru od limuna i miješamo kašikom dok se fil ne sjedini.
4. U šerpu sa prokuhalom vodom na šporetu stavimo kocku da se kuha supa.
5. Pileća prsa zasiječemo na polovine po dužini, posolimo ih i pobiberimo.
6. Prvo parče pilećih prsa prekrivamo najlonskom folijom i rastanjimo kuharskim čekićem.
7. Šniclu premažemo filom, krajeve savijemo ka unutrašnjosti i uvijemo je u rolat.
8. Na isti način pripremamo sve rolate i učvrstimo ih čačkalicama.
9. Ispržimo ih na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju na šporetu.
10. Kada porumene sa svih strana, rolate stavimo u keramičku posudu.
11. Ljute paprike sitno isiječemo i popržimo ih na preostaloj masnoći u tiganju na šporetu.
12. Dodamo bosiljak i origano, promiješamo. Kada začini ispuste aromu, dodamo vino.
13. Limun iscijedimo kroz cijediljku.
14. Kada alkohol ispari, u tiganj dodamo sok od limuna. Dodamo neutralnu pavlaku i 150 ml supe od kocke, promiješamo.
15. Sosom od limuna prelivamo rolate u keramičkoj posudi.
16. Na rolate nanosimo preostali fil.
17. Posudu stavimo u rernu, pečemo 30 minuta na 220 stepeni i izvadimo iz rerne.
18. Na jedan kraj tanjira za serviranje nanosimo prethodno skuhane rezance.
19. Zatim na tanjir serviramo dva rolata od piletine.
20. Prelivamo ih sosom iz posude i dekorišemo grančicama peršuna.
Prijatno!
23. 10. 2017.
Glavna jela
New
PILETINA U LIMUN SOSU
PILETINA U LIMUN SOSU
Reviewed by Recepti & Zdravlje
on
listopada 23, 2017
Rating: 5
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar