23. 10. 2017.

ELBASAN TAVA SA PILETINOM


Sastojci:
1 kokoška
4 jajeta
500 g sjeckanih mariniranih šampinjona
100 g margarina
400 ml kisele pavlake
200 g kačkavalja
ulje, so i mljeveni crni biber

Priprema:
1. Kokošku stavimo u tepsiju, posolimo je, pobiberimo, poprskamo uljem i nalivamo sa 100 ml vode. 2. Tepsiju zatvorimo aluminijumskom folijom i stavimo je u rernu. Pečemo 60 minuta na 200 stepeni i izvadimo tepsiju iz rerne. 
3. Kokošku izvadimo iz tepsije. Odstranimo kožu i kosti, a meso isiječemo na dijelove. 
4. Vratimo ga u tepsiju i dodamo šampinjone. 
5. Margarin isiječemo na dijelove i dodamo ga u tepsiju. 
6. U dubljem sudu jaja izmutimo žicom. Dodamo pavlaku, miješamo dok se smjesa ne sjedini i nanosimo je u tepsiju. 
7. Zatim u tepsiju krupno narendamo kačkavalj. 
8. Tepsiju stavimo u rernu, pečemo 10 minuta na 200 stepeni i izvatimo je iz rerne. 
9. Na tanjir za serviranje ukrašen listovima zelene salate stavimo elbasan tavu sa piletinom. 
10. Dekorišemo mladim crvenim lukom isiječenim na polovine i sa dva šeri paradajza.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts