Sastojci:
1 kokoška
4 jajeta
500 g sjeckanih mariniranih šampinjona
100 g margarina
400 ml kisele pavlake
200 g kačkavalja
ulje, so i mljeveni crni biber
Priprema:
1. Kokošku stavimo u tepsiju, posolimo je, pobiberimo, poprskamo uljem i nalivamo sa 100 ml vode. 2. Tepsiju zatvorimo aluminijumskom folijom i stavimo je u rernu. Pečemo 60 minuta na 200 stepeni i izvadimo tepsiju iz rerne.
3. Kokošku izvadimo iz tepsije. Odstranimo kožu i kosti, a meso isiječemo na dijelove.
4. Vratimo ga u tepsiju i dodamo šampinjone.
5. Margarin isiječemo na dijelove i dodamo ga u tepsiju.
6. U dubljem sudu jaja izmutimo žicom. Dodamo pavlaku, miješamo dok se smjesa ne sjedini i nanosimo je u tepsiju.
7. Zatim u tepsiju krupno narendamo kačkavalj.
8. Tepsiju stavimo u rernu, pečemo 10 minuta na 200 stepeni i izvatimo je iz rerne.
9. Na tanjir za serviranje ukrašen listovima zelene salate stavimo elbasan tavu sa piletinom.
10. Dekorišemo mladim crvenim lukom isiječenim na polovine i sa dva šeri paradajza.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar