15. 10. 2017.

IMUNO SIRUP ZA MALIŠANE


200ml vodeSvakodnevni boravak u školama i obdaništima pogoduje masovnoj razmjeni virusa i bakterija, posebno kod oslabljenog imuniteta. Što automatski donosi razne virusne prehlade i gripe. Možete za svoje mališane pripremiti vrlo ukusan i djelotvoran sirup od ljekovitog bilja i meda. Ovisno o dobi i težini djeteta, uzima se 2-5 kašika dnevno.

Sastojci:

200ml vode
- 250g meda
- 1 kašika anisa ili komorača
- 1 kašika šipka
- 1 kašika zohve
- 1 kašika ženske bokvice
- 1 kašika majčine dušice
- 1 limun

Priprema:
Sastavite šipak i anis, stavite u hladnu vodu (200 ml) i prokuhajte. Nakon što baci ključ, dodajte ostatak ljekovitog bilja: bokvicu, zohvu i majčinu dušicu. Potom sklonite na stranu, poklopite i pustite da stoji sve zajedno 15-tak minuta. Nakon toga procedite dobijeni čaj u nutri posudu i kad postane mlaka u njega dodajte 250 grama domaćeg meda i oguljen limun. Sve zajedno dobro izblendajte u Nutribullet ekstraktoru i dobijeni sirup za imunitet čuvajte u frižideru. Ovako pripremljen prirodni sirup za imunitet kod djece ublažiće kašalj i posljedice prehlade. Takođe, može stajati i do 3 mjeseca u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts