15. 10. 2017.

IMUNOSIRUP ZA ODRASLE


Razne prehlade, viroze, upale grla, gripe i druge zarazne bolesti znaju se nizati jedna za drugom, posebno u vrijeme izmjene godiĆĄnjih doba kada smo svi podloĆŸniji infekcijama. Uz malene bolesnike, najčeơće obole i ostali članovi porodice. Mi vam donosimo imunosirup za odrasle od majčine duĆĄice i slatkog bagrema pokazao se kao djelotvoran protiv kaĆĄlja i traheitisa.

Sastojci:

200 ml vode
- 30 g korijena slatkog bagrema
- 70 g korijena bijelog ĆĄljeza
- 10 g bosanske divizme
- 20 g običnog ơljeza
- 20 g majčine duơice
- Domaći med

Priprema:
Pripremite 200 ml vode i dodajte korijena slatkog bagrema i bijelog ơljeza i kuhati oko 15. U drugoj posudi pripremite mjeơavinu bosanske divizme, ơljeza i majčine duơice, te dodajte prokuhalu prethodnu smjesu. Potom pričekamo nekih 5 minuta, pa procijedite u nutri posudu od 700ml. Nakon toga u smjesu dodajte jednaku količinu domaćeg meda. Nutribullet ekstratorom blendajte sve dok ne dobijete jednaku smjesu.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaĆĄ website sa kreativnim, maĆĄtovitim i pouzdanim rjeĆĄenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za odrĆŸavanje vaĆĄeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts