15. 10. 2017.

KANELONI SA MESOM ILI SIROM BOSANSKA VERZIJA


Sastojci (4 osobe):
500 gr gotove kupovne kore, 400 gr faširanog mesa
350-400 gr sira , 1 mrkva , 2-3 glavice crvenog luka
150 ml slatkog kečapa, 1 kisela smetana, 1 čaša obicne pavlake
4 jaja, 200 gr žutog sira , sol, biber

Priprema:
1. Očistiti 2-3 glavice crvenog luka , izdinstati ih na laganoj vatri , dodati rendanu mrkvu i mljeveno meso. Kad se meso udinstva dodati kečap ili Pelato u granulicama.
2. Gotove kore možete presjeći po dužini od 4 ili 5 cm zavisno od širine vašeg kalupa ili tepsije. Razdvojiti 3 x po 3 kore . Kore filovati mesom po dužini ili sirom ako ste se odlučili za drugu kombinaciju . Kore zaviti sa strane kao da rolate malo veće sarme.
3. Kore koje ste filovali poredati u ranije podmazan kalup ili tepsiju , preliti ih sa razmućenim jajima u koja smo dodali kiselu pavlaku i peći ih u rerni na oko 180 stepeni oko 30 minuta uz povremeno provjeravanje da kaneloni ne izgore previše.
4. Kad kaneloni postanu zlatno žute boje , posuti ih gaudom ili nekim drugim sirom koji vi volite i dopeći ih još 10-15 minuta
5. Možete po želji napraviti preljev od jaja i pavlake , pa još jednom prelijte ovu deliciju..
6. Obavezno prilikom pecenja pokrijte kalup sa papirom za pečenje da kaneloni previše ne izgore.

Posluživanje: Sačekati oko 25 - 30 minuta i poslužiti ih uz neku sezonsku salatu ili supu od povrća.

PO ŽELJI MOŽETE NAPRAVITI KANELONE SAMO OD SIRA A IZBACITI MESO , MRKVU i LUK. 

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts