Sastojci:
400. gr. tjestenine (po mogućnosti Barilla tjestenina)
2 patlidžana
svježi paradajz (količina po želji)
bijeli luk
masline
ribanog parmezana
začini (prema potrebi)
mozarella (po želji)
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati i procijediti.
2. Patlidžan dobro oprati (po želji oguliti i izvaditi sjemenke) i isjeći na kriške. Zatim ga posoliti i ostaviti da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga, u tavi, na malo ulja propržiti svaku krišku (po želji patlidžan možete i skuhati). Kada patlidžan bude gotov isjeći na na manje komadiće.
3. Sos od paradajza. Propasirati svježi paradajz, te ga potom skuhati desetak minuta u dubljoj tavi. U drugoj tavi, na malo ulja, propržiti prethodno isjeckan bijeli luk. Kada luk počne mijenjati boju, dodati skuhan paradajz, začiniti i sve zajedno još malo kuhati.
4. Kada su svi koraci gotovi, sjediniti tjesteninu i patlidžan u paradajz sos. Dodati isitnjene masline, mozarellu i sve fino promiješati. Pri serviranju posuti parmezanom.
1. Tjesteninu skuhati i procijediti.
2. Patlidžan dobro oprati (po želji oguliti i izvaditi sjemenke) i isjeći na kriške. Zatim ga posoliti i ostaviti da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga, u tavi, na malo ulja propržiti svaku krišku (po želji patlidžan možete i skuhati). Kada patlidžan bude gotov isjeći na na manje komadiće.
3. Sos od paradajza. Propasirati svježi paradajz, te ga potom skuhati desetak minuta u dubljoj tavi. U drugoj tavi, na malo ulja, propržiti prethodno isjeckan bijeli luk. Kada luk počne mijenjati boju, dodati skuhan paradajz, začiniti i sve zajedno još malo kuhati.
4. Kada su svi koraci gotovi, sjediniti tjesteninu i patlidžan u paradajz sos. Dodati isitnjene masline, mozarellu i sve fino promiješati. Pri serviranju posuti parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar