15. 10. 2017.

ŠARENA SLANA ROLADA

Sastojci:
- 5 jaja
- 100 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- 100 g glatkog brašna
- 50 g rikule
- 40 g sušenih rajčica
- 300 g svježeg sira
- 100 g šunke narezane na tanke šnite
- sol i papar


Priprema:

1. 20 g rikule oprati i posušiti na papirnatom ubrusu. Na veliki lim od pećnice staviti papir za pečenje i lagano ga premazati uljem. Posuti opranu i osušenu rikulu.
2. Jaja, mlijeko, mineralnu pomiješati u jednoličnu smjesu, te dodati prosijano brašno, sol i papar i smjesu izliti na rikulu.
3. Peći na 180°C oko 15 minuta. Tijesto će se dići, ali kad ga izvadite će se slegnuti. Ostaviti ga da se ohladi.
4. Pomiješati sir i narezane sušene rajčice, posoliti. Ako je smjesa pretvrda i ne da se mazati, dodati malo mlijeka. Smjesom premazati tijesto, zatim posuti rikulom i prekriti šnitama šunke. Uviti u roladu.
5. Može se rezati odmah ili ostaviti u hladnjaku da se okusi prožmu. Meni je fina u oba slučaja.


Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts