15. 10. 2017.

SAVJETI ZA PRIPREMU ZIMNICE




  • Za konzerviranje odaberite samo najkvalitetnije voće i povrće, zrelo, ali ne prezrelo.
  • Plodove ne uzimajte poslije kiše jer su tada vodeniji (posebice voće).
  • Staklenke dobro operite te ih položite na čist ubrus da se ocijede, a bez brisanja ih prije punjenja pasterizirajte.
  • Voću i povrću nemojte dodavati prevelike količine šećera, soli, octa, i kemijskih konzervansa, a nemojte ga ni dugo iskuhavati kako bi očuvali što više vrijednih sastojaka.
  • Upotrebljavate li dodatke za želiranje ili učvršćivanje, odaberite one biljnog podrijetla.
  • Ako je pekmez ili džem prerijedak, prekuhajte ga dodajući mu žele za zgušnjavanje ili limunov sok i šećer (1 limun i 100 g šećera na 1 kg voća), a ako je pekmez ili džem pregust, dodajte malo vode i još ga kratko prokuhajte.
  • Raznovrsni začini poput vlasca, papra u zrnu, korijandera, kopra ili češnjaka pružit ce vašoj zimnici posebnu aromu i osigurati ljekovita svojstva.
  • Kako bi spriječili pucanje staklenki pri punjenju vrućim sadržajem, pod staklenke stavite vlažnu krpu
  • Staklenke je najbolje zatvoriti vakuumskim zatvaračem, a zatvarate li ga celofanom, i njega i rubove boce prije zatvaranja prebrišite alkoholom ili octom.
  • Staklenke sa zimnicom čuvajte na suhu, zračnu i tamnu mjestu.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts