06. 11. 2017.

PILETINA SA PAVLAKOM


SASTOJCI
Za glavno jelo
  • Pileći file
  • Pavlaka za kuhanje
  • Mješavina suhog začina
  • Aleva paprika
  • Ulje
Za prilog
  • Krompir
  • Maslac za kuhanje
  • Mješavina suhog začina
  • Mlijeko

PRIPREMA
  1. Oguliti krompir i staviti da se kuha. Za to vrijeme, očistiti piletinu i začiniti mješavinom suhog začina i alevom paprikom
  2. Očišćenu i začinjenu piletinu staviti u vatrostalnu posudu koja je prethodno podmazana uljem. Piletinu peći 20 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 250 stepeni
  3. Kada je piletina pečena, izvaditi je iz rerne i posuti pavlakom za kuhanje. Nakon toga vratiti ponovo u rernu i peći još 15 minuta
  4. Dok se piletina peče, napraviti prilog od krompira koji je prethodno skuhan. U posudu sa skuhanim krompirom dodati mješavinu suhog začina, maslac za kuhanje i mlijeko. Miješati mikserom sve dok se ne dobije fini pire bez grudvica
  5. Kada je piletina gotova, izvaditi iz rerne i poslužiti sa pireom

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts