Za glavno jelo
- Pileći file
- Pavlaka za kuhanje
- Mješavina suhog začina
- Aleva paprika
- Ulje
Za prilog
- Krompir
- Maslac za kuhanje
- Mješavina suhog začina
- Mlijeko
PRIPREMA
- Oguliti krompir i staviti da se kuha. Za to vrijeme, očistiti piletinu i začiniti mješavinom suhog začina i alevom paprikom
- Očišćenu i začinjenu piletinu staviti u vatrostalnu posudu koja je prethodno podmazana uljem. Piletinu peći 20 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 250 stepeni
- Kada je piletina pečena, izvaditi je iz rerne i posuti pavlakom za kuhanje. Nakon toga vratiti ponovo u rernu i peći još 15 minuta
- Dok se piletina peče, napraviti prilog od krompira koji je prethodno skuhan. U posudu sa skuhanim krompirom dodati mješavinu suhog začina, maslac za kuhanje i mlijeko. Miješati mikserom sve dok se ne dobije fini pire bez grudvica
- Kada je piletina gotova, izvaditi iz rerne i poslužiti sa pireom
Nema komentara:
Objavi komentar