- 500 g janjeće jetrice
- 50 g riže
- 1 glavica crnog luka
- 1 mrkva
- 1 paradajz
- 1 kašičica aleve paprike
- ½ kašičice soli
- Biber
- Ulje
PRIPREMA
- Jetricu kuhati nekoliko minuta u slanoj vodi
- Crni luk oguliti, narendati na krupno rende pa ga lijepo izdinstati u vrelom ulju.
- Zatim dodati naribanu mrkvu i jedan paradajz i još malo prodinstati sve zajedno
- Jetricu izrezati na kocke željene veličine pa dodati povrću i nastaviti dinstati sve skupa uz često miješanje.
- Toj smjesi dodati kašiku brašna, malo propržiti pa dodati začine i opranu rižu te nasuti vruće vode i kuhati sve dok riža na nabubri. Po potrebi dodati vodu.
- Kad je riža skuhana sve zajedno kratko zapeći u rerni koja je prethodno zagrijana na 250 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar