04. 11. 2017.

ĐUVEČ SA JETRICOM


SASTOJCI
  • 500 g janjeće jetrice
  • 50 g riže 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mrkva
  • 1 paradajz
  • 1 kašičica aleve paprike
  • ½ kašičice soli
  • Biber
  • Ulje


PRIPREMA
  1. Jetricu kuhati nekoliko minuta u slanoj vodi
  2. Crni luk oguliti, narendati na krupno rende pa ga lijepo izdinstati u vrelom ulju.
  3. Zatim dodati naribanu mrkvu i jedan paradajz i još malo prodinstati sve zajedno
  4. Jetricu izrezati na kocke željene veličine pa dodati povrću i nastaviti dinstati sve skupa uz često miješanje.
  5. Toj smjesi dodati kašiku brašna, malo propržiti pa dodati začine i opranu rižu te nasuti vruće vode i kuhati sve dok riža na nabubri. Po potrebi dodati vodu.
  6. Kad je riža skuhana sve zajedno kratko zapeći u rerni koja je prethodno zagrijana na 250 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts