- 4 češnja bijelog luka
- 300 g pilećeg filea
- 150 ml pavlake za kuhanje
- So
- Mješavina suhog začina
- Biber
- 250 g riže
PRIPREMA
- Luk oguliti i sitno isjeckati pa ga propržiti u tavi u kojoj je prethodno zagrijano malo ulja
- Zatim dodati pileći file koji je prethodno isjeckan na što sitnije kocke i dinstati sve dok piletina ne porumeni
- Zatim dodati so, mješavinu suhog začina i biber po želji. Dobro izmiješati pa dodati pavlaku za kuhanje, izmiješati i pustiti da provri. Skinuti s vatre
- Rižu skuhati pazeći pritom da se ne skuha previše kako ne bi bila ljepljiva. Skuhanu rižu ocijediti pa je dodati u tavu sa piletinom
- Vratiti tavu na vatru i kratko kuhati uy stalno miješanje da se rižoto lijepo zgusne. Na kraju dodati malo mješavine suhog začina, promiješati, skinuti s vatre i poslužiti tobple.
Nema komentara:
Objavi komentar