04. 11. 2017.

RIŽOTO SA PILETINOM


SASTOJCI
  • 4 češnja bijelog luka 
  • 300 g pilećeg filea
  • 150 ml pavlake za kuhanje
  • So
  • Mješavina suhog začina
  • Biber 
  • 250 g riže


PRIPREMA
  1. Luk oguliti i sitno isjeckati pa ga propržiti u tavi u kojoj je prethodno zagrijano malo ulja
  2. Zatim dodati pileći file koji je prethodno isjeckan na što sitnije kocke i dinstati sve dok piletina ne porumeni
  3. Zatim dodati so, mješavinu suhog začina i biber po želji. Dobro izmiješati pa dodati pavlaku za kuhanje, izmiješati i pustiti da provri. Skinuti s vatre
  4. Rižu skuhati pazeći pritom da se ne skuha previše kako ne bi bila ljepljiva. Skuhanu rižu ocijediti pa je dodati u tavu sa piletinom
  5. Vratiti tavu na vatru i kratko kuhati uy stalno miješanje da se rižoto lijepo zgusne. Na kraju dodati malo mješavine suhog začina, promiješati, skinuti s vatre i poslužiti tobple.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts