SASTOJCI:
Za kore:
300 g brašna,
150 g šećera,
2 kašike ulja,
200 ml soka od narandže,
1 prašak za pecivo,
2 kašike džema od kajsije.
Za fil:
300 g posnog margarina,
200 g pudinga od vanile,
1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od narandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.
Za dekoraciju:
100 g posne crne čokolade,
100 g posne bijele čokolade,
300 g posnog šlaga,
300 ml kisele vode,
6 kašika ulja,
30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
100 g posne crne čokolade,
100 g posne bijele čokolade,
300 g posnog šlaga,
300 ml kisele vode,
6 kašika ulja,
30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
PRIPREMA
1. U vanglu sipajte sok od narandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
2. Smjesu umutiti dok se sastojci ne sjedine.
3. Peći u plehu koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
4. Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
5. Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagrijava. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuhajte puding na uobičajeni način uz neprestano miješanje. Ohladiti.
6. Margarin umutite pjenasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuhanog pudinga. Umutite u pjenastu smjesu.
7. Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
8. Otopiti bijelu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
9. Papir za pečenje isijeći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola bijelu čokoladu.
10. Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isijecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
1. U vanglu sipajte sok od narandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
2. Smjesu umutiti dok se sastojci ne sjedine.
3. Peći u plehu koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
4. Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
5. Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagrijava. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuhajte puding na uobičajeni način uz neprestano miješanje. Ohladiti.
6. Margarin umutite pjenasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuhanog pudinga. Umutite u pjenastu smjesu.
7. Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
8. Otopiti bijelu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
9. Papir za pečenje isijeći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola bijelu čokoladu.
10. Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isijecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
11. Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmjenično crnu i bijelu i redati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
Nema komentara:
Objavi komentar