04. 11. 2017.

POSNE KOCKICE OD KESTENA SA RUMOM


SASTOJCI:
1 kg kestena,
250 g margarina,
200 g šećera,
2 čaše ruma.

PRIPREMA:
1. Kestenje oprati pa skuhati, oljuštiti pa propasirati.
2. Šećer i margarin mutiti dok se ne pretvore u pjenu, pa dodati rum.
3. Dodati propasirani kesten, pa sve dobro izmiješati.
4. Masu izručiti na dasku i razviti da bude debela 4 cm, a 10 cm široka.
5. Odozgo je preliti glazurom
6. Kada se glazura stvrdne, prevrnuti koru pa preliti i sa druge strane.
7. Isijeći toplim nožem.

Nema komentara:

Objavi komentar

@templatesyard

O Nama

KulinarskeIdeje


kulinarskeideje@blogspot.com je vaš website sa kreativnim, maštovitim i pouzdanim rješenjima kako za svakodnevne kulinarske i zdravstvene probleme. Nudimo vam neke od najboljih recepata domaće i strane kuhinje, kao i pouzdane savjete za održavanje vašeg zdravlja.



Najnovije

recentposts

Preporuka

randomposts