SASTOJCI:
1 kg kestena,
250 g margarina,
200 g šećera,
2 čaše ruma.
PRIPREMA:
1. Kestenje oprati pa skuhati, oljuštiti pa propasirati.
2. Šećer i margarin mutiti dok se ne pretvore u pjenu, pa dodati rum.
3. Dodati propasirani kesten, pa sve dobro izmiješati.
4. Masu izručiti na dasku i razviti da bude debela 4 cm, a 10 cm široka.
5. Odozgo je preliti glazurom
6. Kada se glazura stvrdne, prevrnuti koru pa preliti i sa druge strane.
7. Isijeći toplim nožem.
1. Kestenje oprati pa skuhati, oljuštiti pa propasirati.
2. Šećer i margarin mutiti dok se ne pretvore u pjenu, pa dodati rum.
3. Dodati propasirani kesten, pa sve dobro izmiješati.
4. Masu izručiti na dasku i razviti da bude debela 4 cm, a 10 cm široka.
5. Odozgo je preliti glazurom
6. Kada se glazura stvrdne, prevrnuti koru pa preliti i sa druge strane.
7. Isijeći toplim nožem.
Nema komentara:
Objavi komentar