SASTOJCI:
400 g margarina,
10 kašika vode,
400 g šećera u prahu,
400 g mljevenih lješnika,
400 g mljevenog posnog plazma keksa
100 g čokolade za kuhanje.
PRIPREMA:
1. Sve sastojke, osim čokolade, snažno promiješajte da se dobro sjedine.
2. Dobijenu masu podijelite na dva jednaka dijela i ostavite ih da odstoje najmanje dva sata u frižideru.
3. Kada se obje mase dobro ohlade, u jednu dodajte na pari istopljenu čokoladu i snažno promiješajte.
4. Smjesu bez čokolade istanjite i njome obložite plitak, četvrtast pleh.
5. Odozgo rasporedite smjesu sa čokoladom.
6. Po želji prekrijte glazurom od čokolade i do serviranja čuvajte u frižideru.
7. Prije serviranja isijecite na štanglice.
1. Sve sastojke, osim čokolade, snažno promiješajte da se dobro sjedine.
2. Dobijenu masu podijelite na dva jednaka dijela i ostavite ih da odstoje najmanje dva sata u frižideru.
3. Kada se obje mase dobro ohlade, u jednu dodajte na pari istopljenu čokoladu i snažno promiješajte.
4. Smjesu bez čokolade istanjite i njome obložite plitak, četvrtast pleh.
5. Odozgo rasporedite smjesu sa čokoladom.
6. Po želji prekrijte glazurom od čokolade i do serviranja čuvajte u frižideru.
7. Prije serviranja isijecite na štanglice.
Nema komentara:
Objavi komentar